Visit Romania

Definirea brandului

Procesul de definire a brandului implica dezvoltarea unei strategii de obiective, care sa ajute in cele din urma compania in viitoarele decizii. Astfel, avand creionate foarte clar niste obiective, toate hotararile unei firme pot fi mult mai usor caracterizate, luandu-se altfel in calcul doar acele decizii care converg catre obiectivele asumate.

In aceeasi maniera, si brandul poate capata o identitate tot mai clara, in jurul valorilor companiei.

Pentru a ne da seama de cum ar trebui construit brandul am urmat un proces aprofundat de intelegere a publicului tinta, folosind User Story-urile. Rezultatul final al acestui proces il puteti vedea in imaginea de mai jos.

Exercitiul de User Stories ne ofera posibilitatea sa gasim elementele centrale din fiecare atribut. De exemplu, cultura a reiesit ca este autentica si prietenoasa, clientul este dornic de aventura/explorare, tonul/vocea exprimarii trebuie sa fie una vesela, sentimentul predominant sa fie unul apropiat, impactul concret al actiunilor – sa beneficieze de cele mai interesante excursii, iar intr-un final, factorul care te diferentiaza sa fie evidentiat prin subtilitate.

Logo si culori

Abordarea logo-ului pentru site-ul Visit-Romania trebuia sa fie, bineinteles, in consonanta cu celelalte elemente grafice ale site-ului. De aceea, am decis o abordare unitara, construit practic in paralel identitatea vizuala cu definirea primelor modele pentru logo.

Chiar daca proiectul de logo nu a fost unul complicat, ne-am dorit sa exprime, intr-un mod cat mai simplu si direct, ideea de natura. De aceea am ales sa ilustram acest lucru prin cei trei brazi. In privinta font-ului/tipografiei, am ales in cele din urma un scris mai vioi, aventuros (ultimul logo din dreapta). Culorile folosite au fost mai multe nuante de verde, incercand si prin cromatica sa subliniem ideea de natura.

Dezvoltare web

Dezvoltarea proiectului a fost facuta pe platforma open source WordPress. Primele etape in dezvoltarea web au constat in realizarea sitemap-ului, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra paginilor, cat mai ales asupra structurii acestora. Am utilizat pentru acest proces programe din suita Adobe (Adobe Muse). Ulterior, echipa de dezvoltatori Digiqual.net a inceput implementarea design-ului stabilit si a functionalitatilor aferente.

Servicii oferite in cadrul proiectului

Pentru a ajunge la rezultatul dorit, in cadrul acestui proiect, au fost utilizate mai multe servicii Digiqual.net, printre care mentionam:

Identitate brand

Analiza atributelor si creionarea unui brand, pe baza obiectivelor companiei.

Dezvoltare web

Designul si realizarea propriu-zisa a site-ului web, conform specificatiilor.

Optimizare SEO

Activitati specifice pentru optimizarea site-ului pe anumite cuvinte cheie.

Toata lumea stie cat de greu este sa gasesti un om pasionat, dedicat si talentat. Am vrut ceva, i-am dat echipei o idee generala si in cel mai scurt timp mi-au schitat exact ce voiam, o structura functionala, simpla si usor de urmarit de public. Recomand cu caldura!
– Visit-Romania*

* Din motive care tin de Regulamentul privind Protectia Datelor Personale (GDPR) am ales sa nu publicam numele persoanei care administreaza site-ul Visit-Romania.

Vrei să începem lucrul la proiectul tău?

Read More
adxcdisdasfasd 16 decembrie 2017 0 Comments